Ajudes a ONGD per a promoure la defensa dels drets humans en l’àmbit de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social i Cooperació al Desenvolupament ha convocat ajudes per a Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (ONGD) per a finançar projectes d’educació per a la ciutadania global “dirigides a la divulgació, promoció i defensa dels drets humans en l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Les ajudes pretenen finançar projectes i programes que ajuden a sensibilitzar i visibilitzar, davant la societat valenciana, les reivindicacions o les amenaces que sofreixen les organitzacions que treballen en defensa dels drets humans. Amb aquest objectiu, la convocatòria contempla el finançament d’activitats que promoguen les intervencions de defensors i defensores dels Drets Humans (de qualsevol país) en municipis de la Comunitat Valenciana.

La inversió en les ajudes ascendeix a 125.000 euros, amb un màxim de 25.000 euros per projecte. El període màxim d’execució serà de 6 mesos i les ONGD poden agrupar-se per a sol·licitar l’ajuda si així ho desitgen. Les organitzacions sol·licitants han de tenir seu, domicili social o delegació permanent en la CV i constar en el registre d’Agents de la Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Comunitat Valenciana. També han d’acreditar experiència en la realització (individualment o en agrupació amb altres ONGD) d’almenys quatre projectes executats d’educació per a la ciutadania global a Espanya, ben finançats per entitats públiques o privades, encara que amb especificacions en aquest segon cas (consultar punt 5i de la convocatòria).

Les despeses subvencionables inclouen viatges, allotjaments i dietes i despeses de personal. Els criteris de valoració es poden consultar amb detall en el text de la convocatòria, però n’hi consten de dos blocs: criteris relacionats amb la capacitat de gestió i experiència de les entitats sol·licitants i criteris relacionats amb la valoració de la qualitat del projecte. Per a optar a aquestes ajudes, els projectes hauran d’obtenir una puntuació mínima de 60 sobre 100 i adaptar-se a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La documentació que s’ha de presentar i els annexos que s’han d’omplir es troben ací, on també es pot consultar el text complet. La manera de sol·licitud és telemàtic i el termini finalitza el 29 de juliol.

Documentació:

RESOLUCIÓ de 26 de juny de 2018, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual es convoquen, per a l’any 2018, subvencions a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD), per al finançament de projectes d’educació per a la ciutadania global dirigides a la divulgació, promoció i defensa dels drets humans en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. [2018/6328]

ORDRE 3/2017, de 31 de maig, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de cooperació al desenvolupament [2017/4825]

 

1 Comment

  1. Este artículo es genial, voy a compartirlo en Facebook 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2019 Què diu el Diari

Theme by Anders NorenUp ↑